MI AZ A PLASMAGE?

A Plasmage egy nem-invazív mikrosebészeti eszköz, amely a legújabb plazmatechnológia (az anyag negyedik állapota, mely ionizált gázokból áll) felhasználásával működik. A készülék egy speciális generátor segítségével olyan mikro-áramot hoz létre, amely egy bizonyos testrészében rendkívül szelektív és nagy energiasűrűségű hőmérséklet-emelkedéssel járó kontrollált szövet párolgást eredményez, amely a bőr mélyebb szövetét nem károsítja. A felépülés után így nem maradnak vissza hegek.

A megereszkedett szemhéj műtét nélküli, gyors és hatékony kezelésére szolgál a Plasmage készülék. Az idő előrehaladtával a bőr rugalmassága csökken, a kor és a gravitáció következményeképpen a pácienseknél megereszkedik a felső szemhéj bőre. Ez kezdetben esztétikai problémaként jelentkezhet (sminkelést is nehezebbé teszi), de a későbbiekben akár látási problémákhoz is vezethet. Az alsó szemhéj fölösleges bőrének nem sebészeti eltávolítására is tökéletes ez a kezelés.

Az elismert olasz Brera cégtől származik a forradalmi frakcionált plazmával működő Plasmage készülék, melynek köszönhetően a fenti probléma ma már könnyedén orvosolható.

A PLASMAGE KÉSZÜLÉK:

A plazmát számos bőrproblémára, valamint az arc különböző területeinek megfiatalítására használják, biztonságosan használható minden bőrtípusra. 6 különböző teljesítményszintet és 6 különböző frekvenciát tartalmaz, mellyel tetszőleges egyénre szabott kezelést végezhetünk.

A Plasmage készülék komparatív előnye, hogy a pontossága miatt pontosan azokon a területeken működik, ahol más eszközök, például a lézerek vagy a rádiófrekvenciák nehezen használhatók (szemhéj plasztika vágás nélkül).  A plazmabura a frakcionált plazma elvének megfelelően működik, rendkívül pontos.

A gép működésének alapelve a negyedik halmazállapot, a plazma. A készülék egy sor kis pontot hoz létre a bőrön, amelyek azonnali reakciót váltanak ki – a szövetet meghúzzák, felemelik, és megújítják. A levegőből ionizáló gázok keletkeznek, és kis elektromos ívet hoznak létre.

A Plasmage kezelés tulajdonképpen egy “kis villámcsapás”, amely olyan gyorsan felmelegíti a szövetet, hogy nincs ideje “elégni”, a szövet egyszerűen elpárolog.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEI:

A plazmatechnológia segítségével számos bőrprobléma kezelhető. Az esztétikai beavatkozások mellett, mint szemhéjplasztika, ránctalanítás, bőrmegújítás, a jóindulatú bőrnövedékek is eltávolíthatóak.

SZEMHÉJPLASZTIKA (BLEPHAROPLASMA)

Az életkor előrehaladtával, a genetika, vagy más tényezők miatt az emberi bőr rugalmassága csökkenhet. Nehezebben áll ellen a gravitációnak, ennek következménye lehet a szemhéj bőrének megnyúlása, megereszkedése. A szemhéjak csüngése úgy esztétikai, mint a látásminőség szempontjából idővel nagyon zavaróvá válhat. A kezelés segítségével a felületi szövetek elpárolgása emelő hatást eredményez. A kötőszöveti rostok összehúzásával elindul a bőr rostjainak újra rendeződése, megújulása. Az eredmény a felesleges bőr megrövidülése, feszesebbé válása. Az egyéni adottságoktól, a megereszkedés mértékétől és a páciens igényeitől függően szükség lehet több kezelésre.

RÁNCTALANÍTÁS

A ráncok kialakulása az élet velejárója. Elsőként általában a mimikai ráncok jelennek meg. A genetika mellett a dohányzás, egyes gyógyszerek, a gyakori napozás is hatással van folyamat intenzitására.

A ráncok kialakulása elkerülhetetlen -elsősorban az arc, nyak, dekoltázs területén- de jól kezelhető. A ránctalanítás módszere alkalmas a mély ráncok és redők kisimítására is. Jól kezelhetőek többek között a szem-és szájkörüli, homlok-, és mimikai ráncok. A fül előtti redő, cigaretta ráncok. Ez a technológia sokkal szövetkímélőbb mint a lézer vagy más, a bőr diatermikus kezelésén alapuló eljárások. A ráncok mélységétől és a bőrszövettől függően több kezelés is szükséges lehet a kívánt eredmény eléréséhez.

JÓINDULATÚ BŐRELVÁLTOZÁSOK

A bőrön különböző kis növedékek lehetnek. Futószemölcs, szemölcs, xanthelasma (sárgás színű bőr alatti lerakódás), fibroma (pl. bőrön lévő kis függő kinövés), keratoma (fokozott szaruképződésből kialakuló szaru szarvacskák). A készülék alkalmas minden ilyen jellegű jóindulatú bőrelváltozás eltávolítására. A kezelés ambuláns módon, vágás, vérzés és varratok nélkül elvégezhető, így a regenerációs idő is sokkal gyorsabb.

BŐRFIATALÍTÁS

Az ultraibolya sugárzás hatására a bőrünk károsodhat. Ennek hatására felülete érdessé válhat és a bőr megereszkedését, petyhüdté válását, ráncosodását, foltokban fokozott pigmentációját eredményezheti. A kezelés segít a bőr rugalmasságának, simaságának visszaállításában.

LENTIGO (MÁJFOLT), SZEPLŐ

Határozott vonalú pigmentált foltok, amelyek főleg az arcon nagyon zavaróak lehetnek. A kezelés ambulánsan, utólagos hegképződés nélkül segít a foltok eltüntetésében, halványításában.

HEGEK

A bőr hegesedése műtétet, vagy egyéb traumatikus sérülést követően sok embernek okoznak gondot. A plazma segítségével a hegek elhalványíthatók, méretük csökkenthető.

A PLASMAGE KEZELÉS FOLYAMATA:

A Plasmage kezelésre kortól, nemtől és bőrtípustól függetlenül majdnem mindenki alkalmas. A kezelést megelőzően bőrgyógyász szakorvosi konzultáció keretében születik a döntés a beavatkozás elkezdéséről.

Plasmage kezelés kb. 15-30 percig tart, látható végeredménye pedig körülbelül 6-8 hét múlva lesz. Első lépésben érzéstelenítő krémet alkalmazunk a kezelni kívánt területen, majd 25-30 perc hatóidő után kezdődik a kezelés, amely során 1-3mm-es távolságban pontonként kezeljük a kívánt területet. Azonnali feszesítő és a kötőszeti rostokat összehúzó hatása révén elindul a bőr rostjainak újrarendeződése, a bőr rejuvenaciója. A bőrfelület, a plazma segítségével olyan módon kerül szublimálásra “elpárologtatásra”, hogy mindeközben az alatta található kötőszövet nem sérül. A helyi érzéstelenítés miatt csak minimális szurkáló jellegű érzés jelentkezhet a bőrön.

UTÓGONDOZÁS:

A kezelés után fényvédő krémet és a napszemüveget javasolt használni. A pörkök 5-7 napon belül esnek le, a bőr 6-8 hét után teljesen megújul.

A kezelés után duzzanat lép fel a kezelt területen, de ez 2-3 napon belül eltűnik.

A kezelés után 2-3 napig smink használata, illetve fokozott izzadással járó sporttevékenységek végzése nem javasolt. 1 hónapig fokozott fényvédelem (SPF 50)!

A PLASMAGE ELJÁRÁS ELŐNYEI A PÁCIENS SZÁMÁRA:

 • Nem invazív
 • Rövid kezelési idő
 • Rövid felépülési idő
 • Olcsóbb, mint a műtét
 • Nincs vérzés
 • Nincs altatás
 • Minimális fájdalom
 • Véralvadásgátlók szedése

KONTRAINDIKÁCIÓ:

 • Pacemaker
 • Fém implantátum
 • Epilepszia
 • Terhesség, szoptatás
 • Daganatos betegség
 • Szívbetegség